Universita del Caffe
Starptautiska kafijas universitāte profesionāļiem un kafijas baudītājiem
Universita del Caffe ir mācību centrs, kuru ir dibinājis illycaffè, lai veicinātu un izplatītu augstas kvalitātes kafijas kultūru, piedāvājot gan praktisku, gan teorētisku apmācību. Mācību kursiem ir dažādi līmeņi - gan tiem, kuri vēlas iegūt baristas līmeņa zināšanas, gan tiem, kuri audzē un grauzdē kafiju, gan arī kafijas entuziastiem.
Universita del Caffe mājvieta ir Trieste (Itālija), un tai kopumā ir 25 filiāles visā pasaulē. Viena no šīm filiālēm 2012. gadā dibināta pie mums Latvijā, Rīgā.
Universitātē darbojas starptautiski akreditēti kafijas profesionāļi ar vairāku gadu pieredzi. Vadītāju un treneru zināšanas tiek nepārtraukti papildinātas un atjaunotas, tieši tāpat, kā mācību programmas un inventārs.
Piesakies apmācībām jau tagad.
Coffee Expert
Šī mācību programma ir radīta jaunajiem baristām un kafijas profesionāļiem. Dienas pirmajā pusē gūstam ieskatu teorijā par kafiju, sākot no kafijas plantācijām līdz perfektai espresso tasītei, dienas otrajā daļā – prakse, un tās galvenais uzdevums ir pagatavot divus nevainojamus cappuccino. Teorijas daļa sevī ietver arī vairākas kafijas degustācijas, kas tiek saistītas ar teorijā pasniegto informāciju. Prakses laikā tiek apgūtas visas iemaņas, lai darbotos ar profesionālo tehniku, kafijas dzirnavām un aparātu. Treneri dienas noslēgumā sniedz arī ieskatu Latte Art meistarībā un dažādās kafijas receptēs. Kad programma ir pabeigta, dalībnieks saņem starptautiski atzītu Universita del Caffe sertifikātu. Teorijas daļas tēmas: Zaļā kafija; Kafijas ķirsis; Zaļās kafijas apstrāde; Kvalitātes kontroles; Grauzdēšana; Uzglabāšanas metodes; Kafijas vēsture. Kursa ilgums - 6h, iekļauj 30min pauzi, kurā dalībniekiem tiek nodrošinātas pusdienas.
Cappuccino Excellence ( Coffee Expert II daļa)
Šis ir kurss kafijas profesionāļiem, kas koncentrējas uz padziļinātāku teorētisko zināšanu apgūšanu. Teorijas laikā tiek stāstīts par tehniskajiem parametriem, kas ir nepieciešami, lai darbotos un regulētu kafijas dzirnavas, izprastu kafijas aparāta darbību un spētu patstāvīgi veikt nelielas izmaiņas. Kursa laikā tiek sniegta ļoti detalizēta informācija par espresso, pienu un dažādām kafijas receptēm. Prezentācijas laikā tiek degustētas arī dažādas kafijas receptes, un izmantota aromātu laboratorija. Dienas otrajā pusē kursa dalībniekiem ir iespēja uzlabot Latte Art prasmes un izmēģināt sev interesējošās receptes. Treneru vadībā dalībniekiem ir iespēja diskutēt un saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem. Tēmas: Espresso attīstība; Kafijas dzirnavas; Ūdens nozīme; Piens/ piena alternatīvas; Piena putošana; Kafijas aparāta tehniskais apraksts; Darba vieta; Receptes. Kursa ilgums - 6 h, iekļauj 30 min pauzi, kurā dalībniekiem tiek nodrošinātas pusdienas.
Coffee Lover (Meistarklase 8+ cilvēku grupām)
Meistarklases mērķis ir izglītot dalībniekus par kvalitatīvas kafijas principiem, dažādiem pagatavošanas veidiem, kā arī pastāstīt, kādā veidā objektīvāk izvērtēt piedāvāto kafiju gan HoReCa segmentā, gan veikalos. Šāda veida meistarklases ir piemērotas dažādiem korporatīviem pasākumiem, jo ir atraktīvs un interaktīvs atspēriena punkts tālākai kafijas izzināšanai. Šī kursa laikā tiek degustēti dažādi kafijas dzērieni un izmantota aromātu laboratorija. Meistarklases varam pielāgot pēc vajadzībām un pasākuma koncepta. Tēmas: Zaļā kafija; Apstrādes metodes; Grauzdēšana; Receptes; Aromātu laboratorija, Kafijas vēsture. Kursa ilgums - 3 h, pirms meistarklases tiek pasniegts kafijas kokteilis.